Armadale
Residence

Sector
Residential
Location
Armadale VIC
Client
Private

Ewert Leaf was engaged to design an open plan addition to a heritage Victorian residence in Armadale.

After demolishing the rear rooms, a new open plan living/kitchen/dining area was created within the existing roofline. 3.4m high windows and sliding doors with electric blinds were added to connect the outdoor area to the internal space and provide easy access to the new timber deck and entertaining area by the pool.

A  large double garage backs onto a studio room which is sectioned off by a sliding door which disappears behind a new bluestone tiled fireplace. The contemporary addition merges inside and out and creates an extended entertaining area that is the hub of house, and in turn the family.

Project Timeline

Services

Town Planning
Architectural Services
Interior Design

Areas

Land Size M²

774

Floor Area M²

316

Bedroom/Bathrooms

No. Bedrooms

4

No. Bathrooms

3