Frank’s Cafe

Cheltenham, VIC

Frank’s is a new café in Cheltenham designed to appeal to locals in this rapidly trending suburb.

Ewert-Leaf have designed the fit out of the café using two adjoining tenancies beneath a new development. The kitchen and servery have been placed in the centre of the space allowing a continuous rapport to exist between customer and staff. The front bar has bi-fold doors that open to the street encouraging interaction and a sense of belonging.

The predominant colours of natural timber with white walls and ceilings have accentuated the unhurried local nature of the café. Adding to the spatial sense is the pebbled effect of the exposed aggregate in the polished concrete floors. Warmth is suggested by the herringbone patterned timber sections in the surrounding walls and timber furniture.

The sense of space and the clean colour palette invite locals to enter Frank’s for an honest and relaxed break.

Project Timeline

Architectural Services
Interior Design


2017 Melbourne Design Awards Gold Winner – Hospitality Category

Venue Size M²


No. Staff


Seating Breakdown

Indoor Seating: 70

Construction Cost