St Andrews
Beach Clubhouse

Sector
Commercial
Location
St Andrews VIC
Client
Private

Nestled into the topography, the clubhouse at a new private golf course on the Mornington Peninsula is surprising sculptural feature.

To obscure the building from neighbouring properties, the clubhouse is situated in a valley, with the rear portion of the building nestling into a hill. Robust and tactile materials including concrete and timber help bed the building into the undulating topography, whilst two angular blade rooves and the dynamic cantilevered deck allow the building to gently extend into its surrounds.

Dark timber and polished concrete feature prominently in the club house interior, providing both warmth and functionality. Ultimately, the building aims to be an inviting ‘home away from home’ where club members can relax and recharge

Project Timeline

Services

Feasibility
Town Planning
Architectural Services
Interior Design

Areas

Land Size KM²

2.16

NSA M²

1,100