The Groundskeeper

Sector
Hospitality
Location
Cheltenham, VIC
Client
The Grocer Co.

With the tag line ‘Espresso to Martini’, the Groundskeeper effortlessly transitions from day to night.

This previously vacant tenancy has shed it’s existing layers to reveal a rich and colourful fabric which has been celebrated throughout the design. Corrugated cladding, louvred windows and raw timbers are reminiscent of an old garden shed, playing on the idea of nostalgia.

A re-purposed old timber door transports you to the playful back garden. Out there a framework of painted pink scaffolding creates intimate pockets behind a backdrop of brightly painted shipping containers and fabric shading which helps soften the space.

Rustic materials compliment the exposed brick walls and stripped back layers of paint that were revealed in the demolition of the existing building. Paired with custom metal work waiter’s stations, refined lighting and terrazzo table tops the interior is a welcoming combination of old and new.

Project Timeline

Interior Design
Construction Services

Award

2018 Melbourne Design Awards Silver Winner – Hospitality Category

Area and Staff

Venue Size M²

430

No. Staff

16

Seating Breakdown

Indoor Seating: 60
Outdoor Seating: 89

Construction Cost

$500K